Välkommen till Furulund IK P06
Furulund IK P06 i Trollenäs 2015-08-23

FIK P06 är ett gäng glada killar som älskar att spela fotboll. Vår målsättning är att alla som vill spela fotboll ska känna sig välkomna, samt att träningarna är både roliga och fotbollsmässigt utvecklande. Förutom att spela fotboll lär sig spelarna vad det innebär att ingå i ett lag, visa hänsyn och hur viktigt det är att stötta varandra både på och utanför fotbollsplanen.

Om du är född 2006 och vill prova på att träna med oss är du välkommen att delta i våra träningar. P06 tränar på Ljungvalla tisdagar och torsdagar kl:17:30, se aktiviteter i kalendern. Har Ni frågor går det bra att kontakta någon av oss ledare.

Välkomna!

Sofia, Sofie & Ismir

Magi i Bara
2016-07-10 22:22
Baracup 2016-07-03

Ett matchreferat från Baracupen 2016, för dem som inte var där.

Två spelare hade lämnat återbud under veckan och ytterligare en spelare lämnade återbud på morgonen. Det var tur att Yasser anmälde sig för spel i efterhand och det märktes att han, precis som övriga spelare, var riktigt spelsugna. Väl på plats väntade tre tuffa gruppspelsmatcher, första mot Kvarnby IK, därefter LB07 och sist Staffanstorp GIF. Alla matcherna spelades på konstgräsplan i gassande solsken och konstant sidovind.

I början av FIKs första match böljade spelet fram och tillbaka, spelarna kämpade väl men Kvarnby gjorde det svårt för FIK som hade svårt att bygga anfall som resultera i farliga målchanser. När matchen slutade var det Kvarnby som bärgade de tre poängen. I FIKs andra match gick det inte riktigt att känna igen FIKs vanliga spel och LB07 vann rättvist. I sista gruppspelsmatchen var FIK bättre förberedda och matchen mot Staffanstorp blev betydligt jämnare. Båda lagen skapade målchanser men sista matchen slutade tyvärr med en retfull uddamålsförlust. Efter gruppspelet blev FIK poänglöst med totalt 1-10 i målskillnad men det var glädjande att laget i sista matchen hade hittat tillbaka till sitt vanliga spel.

Trots en sistaplats i gruppspelet hade FIK kvalificerat sig till kvalspel  B mot Trelleborg FC. Tyvärr, var Lucas tvungen att lämna gruppen och FIK fick nu fortsätta sitt äventyr med endast sju spelare på planen, d.v.s. utan avbytare. Med endast sju spelare kvar krävdes en ny spelstrategi. Sagt och gjort, ändringar i positionsspel och uppspelsfas, samt att FIK anammade ett försvarsspel som påminde om Islands EM slutspel 2016, innebar att FIK fick en helt annan tyngd i sitt spel, vilket gladde medresta supportrar och överraskade säkerligen motståndarna. Trelleborg FC är ett lag som vi har mött flera gånger och som alltid bjuder på hårt men underhållande motstånd. I en inledningsvis jämn match tog FIK över mer och mer ju längre matchen gick och när domaren blåste hade FIK kvalificerat sig till B-slutspelets kvartsfinal mot Svedala IF.

Som i alla stora mästerskap finns det inga lätta matcher och det var två viljestarka lag som möttes på planen. FIKs försvar var dock stabilt, anfallen var giftiga och till slut kunde FIK spräcka nollan och avgå med segern.

Jösses, FIK i semifinal mot Lilla Torg FF, vem hade trott på det efter förmiddagens haltande spel och nu med endast sju spelare? Lilla Torg FF också ett lag som vi har mött tidigare, senast i BIF cupen. Då spelade vi jämnt mot dem och så även denna gång. I matchen var FIKs spel stabilt och de sju spelarna visade upp en kämpaglöd som påminde om prestationen i vårens Häljarp cup. Matchen slutade med att FIK avancerade till B-final.

Frågan som hängde i luften var om spelarna som med rätta var trötta skulle orka prestera även i finalen? Frågan kunde endast besvaras genom att spela finalen mot Kvarnby IK, samma lag som FIK tidigare förlorade mot i gruppspelet. Matchen var denna gång betydligt jämnare och båda lagen hade fina avslut. Dock var det något magiskt över FIKs spel och Kvarnbys målchanser avvärjdes. Kvarnby hade dock problem med många av FIKs anfall och vid en situation i straffområdet tilldelade FIK en straff av domaren. FIK tog vara på chansen och satte bollen i nätet. Därefter avlöpte flera målchanser för båda lagen fram tills slutet av andra halvlek då FIK tröttnade och Kvarnby tog över och pressade på. FIK försvarade sig dock föredömligt och lyckades hålla ut fram till slutsignalen. När slutsignalen ljöd visste glädjen inga gränser för spelarna, ledarna eller tillresta supportrar som nu befann sig i sjunde himken. Vi som var på plats fick vara med på en minnesvärd känsloresa som bjöd på allt från frustration till glädje. Stor eloge till laget och spelarna som under turneringen gick från klarhet till klarhet, och framförallt inte gav upp när det inte fungerade utan fortsatte kämpa. Även en stor eloge till arrangören för en väl arrangerad cup och till domarna som får högsta betyg.

Spelade denna dag gjorde: Adrian, Casper, Elias, Jonathan, Lucas, Samuel, Theo, Yasser.

/Jesper

Söndagens match mot Hardeberga
2016-05-18 23:21
Här är det glada killar som gör vågen mot föräldrarna efter vinst mot Hardeberga!