Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Furulunds IK F03/04
Välkommen till Furulunds IKs flickor födda 03/04. Vi är ett gäng tjejer som spelar fotboll ihop. Under vintern tränar vi på Vikenplanen på måndagar 18.30-20.00 och onsdagar 18.00-19.30. Välkommen om du är född 03 eller 04 och vill testa på lite fotboll!
Fin insats av FIK F03 i vinterkallt Stockholm
2017-04-18 22:08
F03 tillbringade påskhelgen i Tyresö där man deltog i inbjudningsturneringen Nordic Invitational Cup för de bästa nordiska F14-lagen. FIK-tjejerna hade tre jättekul dagar tillsammans och i umgänge med tjejer från andra föreningar från Sverige, Finland och Danmark. Idrottsligt gjorde tjejerna en riktigt bra insats och säkrade A-slutspel redan första dagen genom två segrar i gruppspelet. I A-slutspelet ställdes man mot landets i särklass starkaste lag, Hammarby, där en stor del av toppen av Stockholms fotbollstjejer samlats ihop i en elittrupp. Det blev en enastående fight där FIK-tjejerna höll spelet uppe och pressade motståndarna in i det sista. Slutresultatet skrevs till 0-2 och sällan har man sett våra tjejer så glada och nöjda efter en förlustmatch. Turneringen avslutades med en jämn tillställning mot trevliga Zenith från Göteborg, som denna gång drog längsta strået och FIK hamnade på en hedrande 5e plats i denna fina turnering. Det var sedan ett gäng riktigt trötta tjejer som packade sig in i bilarna för hemfärd på påskdagseftermiddagen. Ett stort tack till denna fantastiska trupp för en fantastisk påskhelg med massor av kul samvaro och fin fotboll som värmde i det iskalla påskvädret!
Fantastisk Gothia-vecka för FIK F01/02/03
2015-07-20 14:01

Så är det över för den här gången, det länge efterlängtade Gothia-äventyret för våra tjejer i F01/02/02. Och det kom att överträffa alla våra förväntningar. På söndagen före turneringen packade 35 tjejer och 6 ledare in sina grejor i bilar och tåg och tog sig upp till den förläggning vi tilldelats i Mölndal, Kvarnbyskolan. Där hade vi fått en rejäl gymnastiksal till vårt förfogande och den rymde oss alla väl med duschar vägg i vägg och nära till matsal så vi fann oss snabbt tillrätta.

 

Efter en första natt med lite uppspelta och svårnattade tjejer började allvaret. Först ut var F03 som i sin första match ställdes mot IK Zenith, ett duktigt lag från Göteborg som vunnit många cuper i regionen. FIK tog dock snabbt hand om spelet och radade upp målchanser som sumpades i takt med att de skapades. Det skulle ta ända till den 32a minuten (av 40) innan Annie kunde sätta bollen efter en jättefin passningssekvens. Matilda spädde sedan på till slutresultatet 2-0 med ett läckert hörnmål.

 

Nästa lag upp var F02 som hade en svår motståndare i form av Boo FF från Stockholm. FIK visade sig dock kunna stå upp mycket bra och jublet visste inga gränser när Wilma efter en kvart kunde stöta in matchens enda mål efter ett fint förarbete av Matilda A och My. Det blev sedan en snabb transport till nästa matcharena, Mossens IP, där det var upp till bevis för F01 mot tyska Scharmbeckstotel. Inledningen var minst sagt trevande och redan efter knappa två minuter kunde de tyska töserna ta ledningen på en hörna. Sedan tog dock FIK över matchen alltmer och efter en kvart kunde Emma kvittera efter en fin soloprestation som avslutades med ett långskott från vänsterkanten över målvakten. Tjejerna fortsatte att trycka på i andra halvlek och med fem minuter kvar av matchen slår Lovisa en fin långpass till Amanda som springer ifrån sin försvarare och placerar in bollen säkert bakom den tyska målvakten. 2-1 och alla FIK-lagen har vunnit sin första match i Gothia – det kunde inte börjat bättre!

 

På kvällen går vi alla på den pampiga invigningen med inmarsch av alla nationer, uppträdanden och ett häftigt fyrverkeri - ett minne för livet. Väl tillbaka på förläggningen var det betydligt lättare att natta tjejerna än kvällen innan och alla somnar med ett leende på läpparna.

 

Dag två bjuder på fyra nya matcher. Det blir ännu en tidig morgon för F03 som ska tillbaka till Kungsbacka och spela mot ett duktigt finskt lag, Nummelan Palloseura. Laget har en bra meritlista i Finland och vi var innan matchen lite osäkra på hur hårt motstånd vi kunde förvänta oss. Nu har dock FIK-töserna kommit igång på riktigt och det tar exakt 1 min tills den första bollen sitter där. Ett av Carros monsterinkast från mitten av planen direkt in till Annie framför mål som bara har att bredsida in bollen. Tjejerna fortsätter att pumpa på och när slutsignalen går skrivs slutresultatet till 5-0. Tjejerna blir sedan kvar i Kungsbacka då man ska spela en andra match senare på eftermiddagen. Under tiden spelar F01 och F02 sina matcher inne i Göteborg. F01 möter mycket svåra Sollentuna FK på den vackra Slottsskogsvallen. Matchen blir så svår som man kunde förvänta sig och trots att tjejerna gör ett riktigt bra motstånd så får vi inkassera cupens första förlust, 0-3. För F02 väntar IFK Göteborg, en avgörande match för chansen att gå till A-slutspel då vi vet att den tredje motståndaren i gruppen, amerikanska Pacific North Soccer Club, nog är lite för bra. FIK gör en spelmässig kanonmatch mot blåvitt, men har verkligen inte fru Fortuna med sig. Efter ribb- och stolpträffar, ett antal lägen som blivit mål med en skostorlek större och ett mål felaktigt bortdömt för offside slutar matchen 0-0. Matchandet för dagen avslutas i Kungsbacka där F03 tar sig an Mellerud, ett käckt gäng kämpande tjejer som haft det tungt i tidigare matcher. Matchen vinns 7-0 och F03 har därmed säkrat en plats i A-slutspelet redan före den sista matchen i gruppen dagen efter.

 

Då onsdagens matcher är avgörande för möjligheten för F01 och F02 att gå till A-slutspel lånas 4 tjejer från F03 ut till dessa lag som annars har det knalt med avbytare. F01 ställs mot Azalea från Göteborg i en direkt avgörande match för A-slutspel. Tyvärr infinner sig inte riktigt det fina spelet i denna match och efter en hel del speldominans för FIK i första halvlek tar Azalea över och gör matchen enda mål. B-slutspel nästa. Bättre går det för F02 som har ambitionen att hålla sifforna nere mot de duktiga amerikanskorna och lyckas mycket bra, 0-2. I gruppen besegrar dessutom Boo IFK Göteborg vilket gör att FIK blir klara för A-slutspel. Tillbaka i Kungsbacka spelar F03 sin sista gruppspelsmatch mot duktiga HGH från Halmstadstrakten. Det blir en jämn match där F03 med bara en avbytare på grund av utlåningen till F01 och F02 till slut drar det kortaste strået, 0-1, vilket gör att vi slutar som grupptvåa.

 

På torsdagen drar slutspelen igång. Alla våra lag spelar mer eller mindre samtidigt vilket tvingar F01 att spela med endast en avbytare och F02 att börja sin match helt utan avbytare innan två 01 kan ansluta i slutet av första halvlek. F01 hamnar i underläge i sin match mot Gefle IF, men Hannah K kvitterar mot slutet av matchen som går till straffar. Där lyckas tyvärr motståndarna pricka in en straff mer än FIK som därmed är utslagna ur turneringen. Även F02 hamnar i underläge mot Knivsta IK, men kvitterar och knappt halvvägs in i andra halvlek kan Tilda avgöra. FIK vidare till åttondelsfinal i A-slutspelet. I denna blir dock Lekstorps IF lite för svåra och betvingar de gulsvarta med 3-0.

 

F03 ställs mot mycket tufft motstånd direkt i 16-delsfinalen, Huddinge IFs utvecklingslag. Vi har mötts tre gånger tidigare i stenhårda fighter och nu var vi helt inställda på revansch för snöpliga 0-1 förluster i Eskilscupen och Girls Invitation Cup. Det som felade dessa gånger var våra avslut, men detta kom vi definitivt att rätta till nu. 3-0 i första halvlek efter ett hörnmål och två fantastiska passningskombinationer med distinkta avslut. Huddinge kunde reducera i slutminuterna till 2-3, och det blev några oroliga sekunder i slutet av matchen, som dock slutade med en rättvis FIK-seger. Det var vår tur i fighten mellan två mycket jämna lag. Som extra krydda ställdes vi sedan mot Huddinges andra lag i åttondelen. Vår största oro inför den matchen var den extremt lilla sjumannaplan den spelades på, vilket försvårade vårt fina passningsspel och gav mera utrymme för långa utsparkar och bökande framför mål. När matchen blåstes av kunde vi dock inkassera en rätt säker 6-3 vinst och plats i Gothias kvartsfinal.

 

Kvartsfinalen spelades på torsdagskvällen på Hedens konstgräs mot en mycket intressant motståndare, Hainan Qiongzhong från Kina, ett ”professionellt” 12-årslag som berättade att de tränar 40 h i veckan! Laget hade i stort sett kört över allt motstånd fram till kvartsfinalen och spelade med en hög intensitet och bollsäkerhet. Laget hade också den egenheten att man medvetet försökte skrämma sina motståndare genom att vråla dem direkt i öronen vid kritiska moment som skottögonblick och nedtagningar. Redan efter ett par minuter började våra tjejer komma gråtande ut och det tog till en bit in på andra halvlek innan domaren började stävja det regelvidriga uppträdandet med frisparkar, gula kort och t.o.m. en straff.

 

FIK F03 har ett mycket starkt försvarsspel och inte ens dessa kinesiska fotbollsrobotar kunde trots ett minst 70%-igt bollinnehav vaska fram mer än en enda riktig målchans under matchen, medan F03 skapade 4-5 riktigt fina chanser plus en straff. Förmodligen den första straff som någonsin utdömts för försök att skrämma en motståndare genom skrik inom straffområdet….. Tyvärr räddade den mycket duktiga kinesiska målvakten vår straff och då vi inte heller lyckades få in något av de övriga lägena slutade matchen 0-0 och gick till straffar. Där drog motståndarna det längsta strået då man var extremt säkra straffskyttar.

 

Hainan Qiongzhong vann sedan semifinalen relativt enkelt och besegrade sedan även AIK i finalen, även denna match på straffar efter 1-1. Vi gratulerar de kinesiska gästerna till den fina trofén och konstaterar trots allt med viss tillfredsställelse att vi var det enda laget i turneringen som höll nollan mot slutsegraren. För bilder från F03s slutspel se: https://www.youtube.com/watch?v=JbURumrHV_0

 

Med alla våra lag utslagna under torsdagen kunde vi ägna hela fredagen till ett uppskattat Lisebergsbesök. När bilarna sedan på lördagsmorgonen packades fulla med tjejer och bagage kunde vi blicka tillbaka på en fantastisk vecka, med makalöst fina fotbollsinsatser, kamratskap och massor av skoj. Som sagt – ett minne för livet!

Fin insats av F03 i Girls Invitational Cup
2015-04-08 22:41
FIK F03 gjorde mycket bra ifrån sig när man under påskhelgen spelade i Girls Invitational Cup i Stockholm. Cupen är en elitturnering för F12-klassen dit 16 av de bästa lagen i Sverige och Finland bjuds in. Cupen spelas som 9-mannafotboll. Med tanke på att många av lagen är akademi- och utvecklingslag där ambitiösa och talangfulla tjejer handplockats och tränar under professionella tränare så var det en prestation i sig för ett lag från lilla Furulund att bli inbjudet. Som om inte det vore nog så skulle laget visa sig kunna bita ifrån sig ordentligt även i ett så tufft sammanhang. Vi visste redan innan att vi lottats in i en "dödens grupp" med två av de tre svåraste motståndarna i cupen. I första matchen väntade Huddinge, en klar kandidat till landets bästa 03-lag under 2014 som vinnare av bl.a. Eskilscupen och i andra matchen stod Finlands klart bästa 03-lag, EBK, för motståndet, ett lag som vunnit allt man ställt upp i. 

Matchen mot Huddinge blev som väntat en het batalj i mycket högt tempo där FIK direkt satte hög press på sin motståndare. Matchen blev spelmässigt mycket jämn, men FIK skapade betydligt fler riktiga målchanser. Vi räknade till minst 6 gånger när bollen borde kunnat leta sig in i mål åtminstone någon gång, medan Huddinge endast fick en riktig målchans då vi tappade markering efter en hörna. Slutresultatet 0-1 kändes därför allt annat än rättvist även om vi inte kunde vara annat är nöjda med spelet.

I nästa match väntade ännu tuffare motstånd i form av EBK. Även denna match blev spelmässigt helt jämn och här fördelades även målchanserna jämnt. FIK lyckades dock trycka in en boll bakom EBK-målvakten och samtidigt hålla tätt bakåt, så det blev en riktigt fin skalp att ta med sig hem till Furulund.

I tredje och sista gruppspelsmatchen besegrades Täby med 2-1 efter en medioker första halvlek och en uppryckning i andra. Tyvärr hade vi behövt göra ett par mål till i den matchen för att avancera till A-slutspel. När finskorna besegrat Huddinge slutade gruppen med tre lag på samma poäng och FIK hade dessvärre den sämsta målskillnaden och förpassades till B-slutspel.

I B-kvarten ställdes tjejerna mot Bollstanäs. Matchen inleddes med ett snabbt mål från motståndarna varefter resten av matchen blev spel mot ett mål - motståndarmålet. Trots att målchanserna radades upp så lyckades vi bara få in en enda boll och med oavgjort resultat i full tid gick avgörandet till straffar. Här hade luften gått ur tjejerna efter den stora speldominansen utan utdelning och när lagen slagit tre straffar var hade Bollstanäs satt sina och FIK missat sina. 

Under den sista speldagen spelades två placeringsmatcher mot FC Honka Akademi från Finland och IFK Lidingö, vilka vanns med 1-0 respektive 2-0. Facit i cupen blev således fyra vunna matcher, en oavgjord (förlust på straffar) och en knapp förlust. Ett smått fantastiskt resultat om man ser till motståndet. Tjejerna ska ha all ära för sin fina insats. Cupen var en nyttig erfarenhet och en god värdemätare som visade att FIK F03 tillhör den nordiska toppen i sin åldersklass. Lite videoklipp från tjejernas matcher kan beskådas på länken ovan.


Guld till FIK F03 i Staffanstorps Tjejcup
2014-06-03 00:01
FIK F03 efter segern i Staffanstorp. På bilden saknas Moa Svensson som också var med i vinnarlaget.
En vecka efter en segerrik tur till Göteborg var det dags för FIK F03 att testa på hetluften på hemmaplan i Skåne igen. Och ingenstans finns det bättre möjligheter till detta än i Staffanstorps Tjejcup där de flesta av de bästa är med och där alla motståndarna har det gemensamt att man inget hellre vill än att ta skalpen av Skånes mest segerrika F03-lag. Så vi visste att vi skulle få jobba hårt för att behålla tronen. Nu ställde vi upp med ett till stora delar nytt lag jämfört med i Göteborg då fem "handbollstjejer" som var iväg på handbollscup föregående helg nu skulle få testa på att hålla händerna i styr (ja förutom målvakten Ida då).

Det blev en relativt tidig morgon och som vanligt var vårt största bekymmer hur vi skulle få tjejerna att vara vakna nog i första matchen i vilken vi ställdes mot hemmalaget Staffanstorp. Det skulle visa sig bli en nervpåfrestande historia där tjejerna uppvisade ett riktigt fint spel - ända fram till motståndarnas straffområde. Inom detta hände sedan absolut ingenting. Efter ett konstant spel mot ett mål under matchens 24 min kunde vi konstatera den helt osannolika slutställningen 0-0. Staffanstorp jublade och gjorde vågen medan våra tjejer hängde med huvudena och vi ledare var i något som närmast kan beskrivas som chocktillstånd. Inte för poängförlusten i sig, men hur kan det vara möjligt att ha ett så massivt spelövertag, skapa så många fantastiskt fina lägen men bara inte kunna få in bollen.... Samtidigt åkte värsta konkurrenten i gruppen, Lunds BK, på en överraskande förlust mot Höllviken, vilket skulle innebära att det blev en hård strid om de två A-slutspelsmatcherna ända in i slutet på gruppspelet. 

I vår andra match stod Höllviken för motståndet. Här kunde vi snabbt se att tjejerna var mer på hugget och tydligt revansch-sugna. Vi sätter hög press från start och vaskar fram flera målchanser de första minuterna. När sedan Sandra dunkar in 1-0 efter tre minuter känns det lugnt. Det skulle förbli så i fyra minuter till, tills Höllviken i sin enda riktiga målchans under matchen efter missförstånd i FIK-försvaret kan placera in 1-1. Väldigt frustrerande med tanke på matchbilden. Som tur är återställer Carro ordningen en dryg minut senare genom ett skott från halva plan som målvakten missbedömer så att bollen studsar över henne och in i mål. Tjejerna fortsätter sedan att dominera spelet och släpper inte till något bakåt under resten av matchen, men vi får dock nöja oss med 2-1 efter lite återfall vad gäller sumpande av målchanser. Tre poäng var dock det viktiga och nu gällde det att spela minst oavgjort i sista gruppmatchen mot Lund för att säkra A-slutspel.

Matcherna mot Lund är alltid tuffa och nu skulle vi vara tvungna att vara lite effektivare i avsluten. Matchbilden blir snabbt lik den mot Höllviken, med ett FIK som dominerar bollinnehavet kraftigt och trycker på. Efter knappt fyra minuter får Sandra fritt skottfält en bit utanför straffområdet och det ska man inte ge henne. Bollen sitter i nättaket och vi tar ett stort steg mot A-slutspel. Fyra minuter senare är det dags igen. Sandra slår in bollen mot mål där Annie klackar(!) den upp i luften för att sedan gå i närkamp med målvakten, vilket slutar med att bollen studsar in i mål. Det är den typen av agerande vi vill se mycket mer av. Tuffa tag framför mål och in med bolluslingen med vilka medel som helst utom händerna... FIK fortsätter att kontrollera matchen som slutar 2-0, vilket innebär gruppvinst och direktavancemang till kvartsfinal mot en annan gruppetta.

Motståndet i kvarten visar sig bli Genarp. Nu är FIK igång rejält och bollen går som på ett snöre mellan tjejerna. Det resulterar i tre riktiga klassmål och slutresultatet 3-0. Det första kommer redan efter två minuter när Sandra slår en fin inåtskruvad vänsterhörna som Annie springer fram och slår in på volley. Så underbart att se, särskilt som vi tränat på just detta de senaste veckorna. Mot slutet av första halvlek utökar vi ledningen då Moa Setterborn slår en rejäl smörpassning till Sandra som återigen får fritt skottfält framför mål och trycker in bollen i nättaket ovanför målvakten. I andra halvlek fullbordas uppvisningen genom en fantastiskt fin passningskombination Annie - Felicia - Annie som avslutar med ett härligt skott som är otagbart för målvakten. 

I semifinalen väntar Hittarp, ett av Skånes absolut bästa lag som slagit ut ett av de andra topplagen, Borgeby, i sin kvartsfinal. Vi bereder oss på en het batalj, men även om Hittarp är en bra motståndare med idel duktiga tjejer så kommer denna matchen att bli mer en uppvisning från FIK-tjejerna är en tät match. Visserligen blir första halvlek mållös, men spelet är förlagt till Hittarps planhalva och det känns att det bara är en tidsfråga innan målen ska ramla in. Tjejerna passar, dribblar och skjuter som aldrig förr. Direkt i början av andra halvlek kommer också islossningen. Sandra slår en kort högerhörna bakåt till Matilda som klipper till för kung och fosterland och kan se bollen smita in i bortre krysset. Samma duo står för nästa mål. Nu slår Sandra hörnan från vänster och Matilda styr in den på volley framför målet. Lite av en repris på Annies tidigare mål och helg otroligt fint! Ingen riktig match utan ett mål på långskott från Sandra och denna gång är det Annie som spelar fram till det fria skottläget och bollen sitter som vanligt alldeles under ribban. 3-0 och spiken är islagen. 

Finalmotståndaren är något oväntad, FC Rosengård. De har aldrig tidigare visat några större framgångar i F03 i så tuffa sammanhang, men nu har man lyckats slå ut Eskilsminne i semifinalen, vilket är en fin prestation. Nu gäller det för oss att inte underskatta motståndaren utan gå in med samma tuffa attityd som i semifinalen. Frågan är dock om det inte finns lite underskattning med i bilden trots allt, för de första minuterna av matchen är inte vad vi förväntat oss att se. Helt plötsligt tycks tjejerna ha blivit handfallna och Rosengårdarna går på tufft och offensivt. Några av deras tjejer visar sig vara riktigt tekniska och snabba och man chockstartar med att skapa ett friläge redan efter en minut. Hade inte Ida varit på hugget där och rusat ut utanför straffområdet så hade vi nog fått inkassera ett baklängesmål som kunde gjort matchen betydligt svettigare. Nu blev det inte så och snart tog sig tjejerna samman och tog över matchen fullständigt. Det var dock nära att första halvlek blev mållös, men med halvminuten kvar får vi se en väldigt fin kombination där Setterborn passar fram till Annie som passar bollen snett bakåt till Sandra som i favoritposition mitt på planhalvan trycker iväg ett skott som målvakten inte klarar att greppa. Även tvåan blir ett långskott från Sandra. Ina fixar en hörna som Sandra slår. Det blir en mindre lyckad hörna som rensas av motståndarens back vid främre stolpen. Dock inte bättre än att bollen rullar snett utåt bakåt och när Sandra springer för att fånga upp bollen med ryggen mot motståndarmålet hör hon Mange i publiken skrika "bortre krysset Sandra, bortre krysset". Lydig som hon är snor hon runt och klämmer iväg bollen mot just bortre krysset och 2-0 är ett faktum. Nu är matchen punkterad och FIK-tjejerna fortsätter att briljera med passningskombinationer vi sällan skådat innan. 3-0 fixar Alice med ett fint skott sedan en motståndare snubblat och tappat bollen en bit utanför målet. Samma Alice står också för 4-0 sedan hon frispelats av Sandra. Slutresultatet 5-0 fastställs av Moa Setterborn som sätter till foten och styr in ett av Carros makalösa inkast. 

Samtliga tjejer gör en fantastisk insats denna långa lördag och nu får vi finna oss i att fortsatt vara ett jagat villebråd som alla vill slå. Grattis tjejer och tack för en riktigt härlig lördag! Insatserna i Göteborg förra helgen och i Staffanstorp nu bekräftar vilken bred och stark trupp vi har. Vi har nu vunnit de sex senaste utomhuscuperna vi deltagit i.

Även F02 var uppe i Staffanstorps-cupen och gjorde en fin insats i form av avancemang till kvartsfinal i A-slutspelet. Man började gruppspelet med att besegra Åkarp med 1-0 och Staffanstorp med hela 4-0 efter riktigt fint spel. I sista gruppspelsmatchen föll man mot LB07 med 0-2, men det räckte ändå till gruppseger. I kvartsfinalen stod Köpingebro för motståndet och där var vi inte riktigt på hugget från början av matchen. Köpingebro har en mycket duktig spelare som tog sig igenom FIK-laget och gjorde två tidiga mål i matchen. FIK tog sedan över spelet och kunde reducera och var väldigt nära en kvittering i slutminuterna, men det stannade tyvärr vid 1-2 och vi fick packa väskorna och åka hem. Vi hade dock först bevittnat hur våra vänner i Glumslöv fullständigt pulveriserat Trelleborg i finalen som man vann med 6-0 och vi riktar ett stort grattis till dessa fantastiska fotbollstjejer och ledare! Synd att vi inte fick mötas i semifinalen, men det ska bli bättre ordning nästa gång!
Guld till FIK F03 i Göteborg!
2014-05-25 08:41
Efter att ha radat upp cupguld i Skåne var det dags för F03 att pröva nya jaktmarker och vi satsade på Näsets Cup i Göteborg, en trevlig cup med idel motståndare från Göteborg. För oss helt okända lag alltså och det gjorde det hela så mycket mer spännande. Det blev tidig avgång från Skåne vid 5-tiden på morgonen men vi kunde räkna in att alla vaknat (i alla fall kommit fram) när vi samlades på plats vid 8-snåret. Vi brukar vara trögstartade, men denna gång visade tjejerna piggt spel från början och vi tog snabbt taktpinnen och det stod snart klart att vi skulle vara lite av favorit till den översta pallplatsen. De fyra första gruppspelsmatcherna avverkades med klara 4-0, 4-0, 6-0 och 7-0 mot respektive Hovås Billdal, Qviding, Näset och IF Väster. Nästan lika övertygande hade dock den sista gruppmotståndaren, Mossens BK, besegrat samma motståndare, så det blev en ren gruppfinal i sista gruppmatchen. FIK tog kommandot och låg på, men lyckades inte få in bollen och ju mer tiden gick, desto mer jämnade spelet ut sig till något sorts ställningskrig utan vassare målchanser åt något håll. Logiskt nog stod det därför 0-0 när matchen blåstes av och FIK förklarades som gruppsegrare i kraft och bättre målskillnad. 

Gruppettorna och tvåorna gjorde sedan upp om medaljerna i semifinaler och final. I semi ställdes FIK mot IF Västers andra lag, som övertygat i sin grupp utan förlust. FIK visade dock snabbt var skåpet skulle stå och segern skrevs till sist till hela 5-1. Den enda plumpen var det mål i baken som skulle bli det enda insläppta i cupen och det kom typiskt nog på en frispark för ofrivillig hands i mycket giftigt läge för några spelmål vägrade vi släppa in. 

I finalen väntade sedan som väntat Mossen igen (det hade deras ledare lovat...). De vann sin semifinal knappt mot Solängen. Även finalen blev nu en tuff match, men FIK dominerade spelet klart och fick nu utdelning genom två mål av Matilda. Först en soloräd över hela planen i slutsekunderna av första halvlek och sedan en nick i mål på ett av Carros monster-inkast. De senare chockade för övrigt hela omgivningen som nog aldrig sett något liknande. Eller vad sägs om (under hela cupen) tre mål direkt på inkast (efter touch av målvakten), ett direkt i mål som blev bortdömt för att ingen rörde det, ett som gav mål på nick och säkert tio till som damp ned på mållinjen och kunde resulterat om någon fått ett huvud eller en fot på dem. Vi tar hellre inkast än hörna! En rättvis seger med 2-0 i finalen alltså och vi tackar Mossen för två härliga tuffa matcher och gratulerar till silverpokalen!

Det var många glädjeämnen i denna cup. Framför allt var det en riktig islossning vad det gäller målskyttet som varit en sorglig historia tidigare under säsongen. Här visade bland andra våra två Filippor vägen på topp genom att hålla sig framme med fina avslut och många mål. Sedan stuvade vi om lite i uppställningarna under resans gång och fann att Carro och Matilda var ett riktigt radarpar på mittfältet samtidigt som "tvillingarna" Alice och Sandra höll sop-rent i försvaret. Vi flyttade upp målvakten Maite på högerkanten på mittfältet och hon svarade med att övertyga och tämligen omgående göra ett jättefint mål samtidigt som hon i de andra matcherna som målvakt gjorde många fina räddningar. Setterborn tog målvaktsplatsen under ett par matcher och gjorde det kanonbra. Ronja och Moa Svensson slet föredömligt på mittfältet och både bröt och skapade framåt. Med beröm godkänt till alla tjejer med andra ord!

Tre jättenöjda tränare
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Furulunds IK, 03/09 18:55 
Furulunds IK, 16/08 16:23 
Furulunds IK, 25/06 22:13 
Furulunds IK, 13/06 15:55 
 
GULDSPONSORER
SILVERSPONSORER
FÖRENINGSSPONSORER
BIDRAGSGIVARE