FIKs DAMER

Välkommen till FIKs Damers hemsida. Här kommer vi att lägga ut nyheter, matchreferat, bilder och information om kommande aktiviteter.

Om du är sugen på att börja spela i FIK, så ta kontakt med någon av tränarna.

Referat TSK/Svalöv
2017-09-16 21:40
"Happy faces..."

Förmiddagens regntunga skyar skingrades och vi kunde i ett strålande höstväder spela hem en "trea", efter 4-0 (2-0) hemma mot TSK/Svalöv.

Målskyttar: Hannah, Sandra, Tilda 2.

Ännu en gång snittar vi under 17 år i ålder och återigen imponeras vi av vårt unga garde, som presterar en 90-minutare fylld av det mesta man kan begära av en fotbollsmatch.

Det grundläggande hårda jobbet är på plats och varje enskild spelare underkuvar sig de löpmeter som krävs för att ta sig ur "på rätt sida". Ingen trepoängare kommer som en gåva, eller något som man "klackar sig till". Det krävs en insikt och en vilja att lojalt vara beredd på att allt ska "krämas ur" och att man jobbar stenhårt för varandra, både framåt och bakåt.

Och det gör våra tjejer idag. Från första stund. Det finns ingen tvekan om vem som vill hålla i taktpinnen och agerandet är därefter. Vi inleder urstarkt och ledning med 2-0 efter 5 minuter, vilket står sig till halvtid, trots ett antal ytterligare möjligheter till påspädning. Bland annat en klockren bredsidesvolley i ribbans underkant, efter hörna, av Zarhui.

Andra inleds nästan lika sprudlande och två mål i tät följd av Tilda, fastställer slutresultatet.

Den arbetsmässiga prestationen kryddas med det vi "bad om" innan match, nämligen en variation i vårt anfallsspel. Och det bjuder tjejerna verkligen på idag. Resultatet tycker vi är helt rättvist och kunde med lite bättre skärpa och så kallade marginaler, varit något mål större. Bakåt släpper vi inte till något som kan betraktas som het målchans.

Att samtliga ska rosas är en självklarhet och många som gör riktigt fina insatser idag.

Att Hannahs återvunna glädje för fotboll får manifesteras i ett efterlängtat mål, på ett sätt som inte många skulle klara av, gör oss riktigt glada. Från att förra helgen agerat säker sista utpost, till att idag inleda målskyttet, tyder på en mångfasetterad kompetens, som inte många besitter.
Att Sandra efter tidigare ribb- och stolpträffar i seniorsammanhang får sätta sitt första i dessa sammanhang, är högst välförtjänt. Ett mäktigt distansskott från dryga 25 m, får oss att lyfta på hatten.
Och Tilda exekuterar två härliga avslut tidigt i den andra akten, som vore det en självklarhet.     

Den kollektiva insatsen är den vi är absolut mest nöjda med idag och alla förtjänar höga betyg för såväl det arbetsmässiga som spelmässiga.
Publik-juryn la sin individuella röst på Sandra och mot det finns det egentligen ingenting att protestera.

Men, vi väljer att ge den finaste hårborsten till My, för ett mittbacksspel som präglades av mogenhet, lugn, tydlighet, enkelhet och utan åthävor och "komplicerande".

Tack tjejer för att ni gjorde en solig lördag ännu lite ljusare!

Härligt jobbat!

Rolf.
Match mot Teckomatorps SK/ Svalövs BK den 16/9.
2017-09-16 00:07
Laget:
Willas
Ingrid
Johanna
Maja
Frida
Lina
Louise
Amanda O
My L
HannaH K
Tilda C
Matilda
Sandra W
Annie
Moa S
Zaruhi

Samling kl 1145.

Referat Sösdala
2017-09-10 20:55
På en bitvis riktigt tungsprungen plan, spelade vi idag på söndagseftermiddagen oavgjort, borta mot Sösdala, 0-0.

En match där vi hade något mer av spelet och där Sösdala satsade på omställningar. Ett vinstgivande mål kunde ha gått åt bägge hållen, så inte orättvist att lagen inkasserade en poäng var.

Det kämpades frenetiskt från båda sidor och klart godkänt för vår arbetsinsats. Vi hittar också sekvenser med systematiskt uppbyggda anfall, men vi har svårt att tränga igenom försvarsskölden.

Glädjande idag, så presenterar vi ytterligare en debuterande 03a i Lovisa, som kommer in och får göra sin första insats på seniornivå, med den äran.

Sandra följer upp föregående match på ett bra sätt och presterar en strong insats på det centrala.

Dagens ryggdunk ger vi till Hannah i målet, som tar på sig ansvaret att vikariera för Johanna, och gör det på ett mycket förtroendeingivande sätt. Kvalificerad räddning precis i inledningen och genom matchen ett tryggt och säkert agerande.

Gott jobbat tjejer!

Rolf..  
Match mot Sösdala IF den 10/9.
2017-09-08 09:24
Laget:
Willas
Ellinor
Ingrid
Ida A
Maja
Frida
Lina
Louise
Amanda O
My L
Hannah K
Matilda
Sandra W
Annie
Moa S.

Samling kl 1245.
Referat Stehag
2017-09-03 12:23
Hemmamatch mot Stehag, denna första lördag i september, och en trepoängare bärgades via 1-0 (0-0).

Målskytt: Willas

Denna gång satt vinsten riktigt hårt åt. Först i den 4:e och sista övertidsminuten, lyckades vi hitta det förlösande målet, som innebar viktoria.

Från sidlinjen upplever vi det som att tjejerna inte riktigt hittar den energi som krävs för att vi ska få till ett övertygande spel. Det är oprecist i många detaljer, vilket gör att det aldrig infinner sig någon rytm i spelet.
Lägen för att göra mål skapar vi som vanligt, men det saknas skärpa, beslutsamhet och övertygelse i dessa situationer. 
Det defensiva jobbet sköter vi godkänt och vi släpper väl egentligen inte till en enda rejäl målchans.
"Ute på plan", spelmässigt, är det en jämn match. 

Många års "mantrande", om att alltid använda, utnyttja matchens samtliga minuter till att försöka göra bra saker, togs till sin spets mot Stehag, och återigen visar tjejerna prov på en remarkabel förmåga att fortsätta försöka hitta lösningar och att ALDRIG någonsin förlora hoppet. En egenskap som vi hyllat tidigare och som igår ligger bakom, att vi åter kan skörda en frukt.

Trots avsaknaden av en viss energi, vill vi ge godkänt till arbetsinsats och inställning. Vi maler på, och även om det inte alltid är så vackert, så ger mängden "attacker" till slut utdelning.

Ida och Maja "städar" förtjänstfullt i de bakre regionerna, Sandra och Annie ligger på ett intelligent sätt bakom det, som till sist ger Willas möjligheten att trycka dit bollen. Men, igår delar vi "publik-juryns" val av bästa prestation och ger den hårda ryggdunken till Louise. För ett stenhårt jobb på kanten, en variation av sätt att ta sig fram och ett huvudspel vid våra hörnor, som SÅ när resulterade!  

Gott jobbat tjejer!

Rolf.   
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Furulunds IK, 19/09 22:55 
Furulunds IK, 30/05 17:07 
Furulunds IK, 29/05 18:19 
 
GULDSPONSORER
SILVERSPONSORER
HÖSTCUPSPONSORER
FÖRENINGSSPONSORER
BIDRAGSGIVARE