FIKs DAMER

Välkommen till FIKs Damers hemsida. Här kommer vi att lägga ut nyheter, matchreferat, bilder och information om kommande aktiviteter.

Om du är sugen på att börja spela i FIK, så ta kontakt med någon av tränarna.

Referat Janstorp
2018-09-17 11:39
"Poäng-besvikelse..."
Det sved allt lite grann att lämna Janstorp tomhänta, efter 1-0 (0-0).

Helt klart en besvikelse att vi inte fick med oss något i poängväg, efter en, totalt sett, väl genomförd match. En klart spelmässig fördel för oss i första, men med relativt få målchanser (ett stolpskott), ändrade ansikte under andra, där vi stundtals var tillbakapressade, men å andra sidan skapar möjligheter till både ett och två mål.

Förra helgens effektivitet framför motståndarmålet fanns inte med oss i denna match och den så kallade charmen med idrott/fotboll, skrattade oss i ansiktet.

Attityd och arbetsinsats klart godkänd och spelmässigt ska vi inte gräma oss för mycket. Vi visar att vi kan spela riktigt fin fotboll.

Johanna en briljant straffräddning och ytterligare några resoluta ingripanden. Ida övervägande positivt och Amanda och Matilda kombinerar hårt jobb med spelmässig kvalité. Sistnämnda utsågs av "juryn i Janstorp" till matchens FIK:are och belönades med en blomsterkvast.

Vi väljer att strö blommor över Maja, som förutom sin ständigt kompromisslösa inställning också kontinuerligt utvecklar sin tekniska förmåga och i matchen visar trygghet med boll, även i situationer med tidsbrist.

Gott jobbat tjejer!

Rolf.
Dam U - match mot Janstorp den 16/9
2018-09-13 22:25
Samling på Ljungvalla kl 15.00, matchstart kl 16.00

Önne
Mary
Lina
Kruuse
Alice
Alma
Caroline
Filippa
Mira
Moa Svensson
Ronja
Tilda
Tyra
Wilma
Match mot Janstorps AIF den 15/9.
2018-09-13 22:09
Johanna
Ida
Maja
Lina
Louise
Kruuse
Amanda
Hannah
Matilda
Sandra
Zaruhi
Isabelle
Annie
Moa Setterborn
Wilma

Samling kl 1245.

Referat IFK Trelleborg
2018-09-08 17:12
"...viker oss ALDRIG..."
Ett Ljungvalla, som återigen kunde bjuda på en acceptabel matta, gästades av toppkrigande IFK Trelleborg, som fick vända hemåt tomhänta, efter 3-2 (3-1).

Målskyttar: Annie, Mary och Moa.

Det vi i första hand tar med oss från denna match är viljan till att slita sig igenom matchens alla 90. Ett enormt hårt löpjobb läggs ner och vi fightas i närkamperna med alla tillgängliga kilon. IFK är långtifrån enkla att tampas med och det märktes idag att vi behöver ett par, tre års erfarenhet till, för att också kunna "äga" matcher mot denna typ av motstånd. Med det sagt, är det beundransvärt hur vi biter ifrån.

Spelmässigt är IFK bättre än oss idag, merparten av matchen, och vi har oftast väldigt svårt att få till ett passningsspel som andas kontroll på läget. Mycket beroende på att IFK inte gav oss de extra tiondelarna att tänka och behandla boll, vilket ledde till stressade och oprecisa avlevereringar. Och sedan hade vi faktiskt en hel del oadresserat också när vi inte var satta under press, så...lite otydliga var vi allt idag.

Men, vi bjuder i första halvlek på några riktigt vassa omställningar med stor kvalitet och har vi tidigare haft synpunkter på effektiviteten, så var den i princip 100%-ig första 45. Vi har också ett skott som tippas i ribbans underkant. Ett av målen gör vi dessutom efter hörna och det hör inte till vanligheterna.

Tre härliga poäng skördas och idag finns ingen tvekan om att samtliga får höga betyg för arbetsinsatsen. Fanns ingen som "gick och solade".

Blott andra seriematchen för året som målvakt och Hannah klarar sig med bravur. Mary gör en pigg första. Linas första försök som forward klart godkänd.

Dagens "passa-upp-mig-biljett" ger vi till Moa för ett gediget defensivt jobb, några kreativa offensiva utflykter och för ett mycket kvalificerat avslut på halvvolley, i en situation med mycket "trafik", rätt upp i nättaket.

Suveränt jobbat tjejer!

Rolf.