FIKs DAMER

Välkommen till FIKs Damers hemsida. Här kommer vi att lägga ut nyheter, matchreferat, bilder och information om kommande aktiviteter.

Om du är sugen på att börja spela i FIK, så ta kontakt med någon av tränarna.

Referat Tågarp
2017-06-07 23:07
Höstkänsla i båset...

Höstliknande yttre förhållanden, denna onsdagskväll, när vi styrde färden mot Tågarp. Vi returnerade hemåt med tre poäng nedpackade, efter 1-2 (1-1).
Målskyttar: Ingrid och Willas 

Efter förra matchens "slow-start", bad vi om en högre växel direkt från början. Efter två minuter stod det 1-0. Vi kan inte påstå att det berodde på någon missad växel. Ibland blir det bara så, också när intentionerna är de bästa.

Så mycket nöjdare är vi då med att vi inte nedslås, utan direkt tar tag i händelseutvecklingen och i mångt och mycket styr det som sker ute på plan. Vi hittar en fullt godkänd variation i det spelmässiga. Kortpassningsspel, långa bollar, vändning av spelet, inspel från kanterna, skott utifrån. Och det lyckas vi med merparten av matchens minuter. Visst, någon mindre strukturerad period har vi, men i det stora hela är vi det bättre spelande laget och vinsten, slutligen, är fullt rättvis.

För, vi skapar gott om kvalificerade målchanser. Halva frilägen, HELA(!) frilägen, två skott i ramen plus lite annat som skulle kunnat ha blivit något bättre, fanns på menyn. Vi begriper att ingen missar med flit, men ska vi rikta någon kritik, så får det bli mot oförmågan att "sätta dit den" och att vara tillräckligt klinisk, när lägena skapas.

På ett sätt, totalt, är vi fysiskt underlägsna våra motståndare, men på ett annat är vi benhårda. Mentalt räds ingen närkampssituationerna, utan tjejerna går dit fysiskt "med vad man har". Och sedan så har vi ett antal spelare, som inte "lägger fingrarna emellan". I en sådan här match är det otroligt viktigt att dessa "stiger fram" och visar på exempel.

Som sagt, vi är det bättre spelande laget och arbetsmässigt genomför vi en fullt godkänd insats, där vi känns starkare över matchens 90.

Vi plussar Maja, Ida och Julia för resolut spel.

Kvällens hårfön att torka lockarna med ger vi till Moa för en modern insats på sin ytterbacksplats. Duktig i defensiven med positionssäkerhet, brytningsskicklighet och ett lugn med bollen. Samt, inte minst, och glädjande, viljan och initiativen att följa med offensivt.

Riktigt gott jobbat, tjejer!

Ses vi imorgon. Är kiosken öppen, blir det glass-bjudning!

Rolf.
   


Match mot Tågarps AIK den 7/6.
2017-06-06 16:56
Laget:
Evelina
Willas
Julia
Ellinor
Ingrid
Johanna
Ida A
Maja
Frida
Lina
Louise
Amanda O
My L
Matilda
Sandra
Moa S.

Samling kl 1730.  Bortastället.
Referat Torns IF
2017-06-03 17:13
"Någon har somnat..."
En dags vila efter matchen mot TSK/Svalöv och så dags för ny match, denna gång hemma mot Torns IF. Alla tre poängen på vårt konto, efter 3-0 (1-0).
Målskyttar: Willas 2, Amanda.

I det stora hela en fullt rättvis seger, men inte är det på ett fullständigt övertygande sätt, som vi bärgar viktorian. "Vi tre" misslyckades nog med att agera väckarklockor innan match, för de inledande 45 var, om inte som ett milt sömnpiller, så i alla fall som en långdragen gäspning. Det var lojt och icke-kommunikativt och på linjen var det lättare att höra gräset växa, än att höra något konstruktivt snack mellan spelarna. 

Peppning och påminnelse i pausvilan, om vad det är som gör att vi kan prestera bra, och med det, också få ett resultat som vi är nöjda med. Vi tycker nog att nivån höjs ett par snäpp i andra och sett över hela matchen är det absolut vi som skapar lägena för att utöka målskörden och segern är välförtjänt. Torn är inte oävna spelmässigt, men chansmässigt når de inte lika långt på kulramen.

Vi vill tacka Matilda, Sandra och Moa, som trots en match i benen på förmiddagen, lojalt ställde upp som "back-ups", om att ifall vi skulle drabbas av skador under matchen. Nu fick var och en ca 10 minuters speltid och vi tror att det var lagom.

Arbetsinsatsen får absolut godkänt idag, även om vi har några stunder och moment, där det ser trögt ut och vi blir något passiva. Inte så att vi blev gråhåriga, men mer att vi vill ha vakenheten och alertheten på plats konsekvent. 

Amanda gör idag en helgjuten arbetsinsats och ett par pigga, offensiva initiativ. Ingrid sliter kopiöst matchen igenom och hotar med fina djupledslöpningar.

Kvällens pole-position i Tv-soffan framför CL-finalen, ger vi till Willas för ett gediget, engagerat jobb, ett par fina "stickningar" i djupet och ett klass-mål, som nästan bara kan bära Willas´ signatur. Ja, Messi kan också! :-)

Ha en skön helg, så ses vi på måndag.

Härligt jobbat, tjejer!

Rolf. 
Match mot Torns IF den 3/6.
2017-06-02 07:32
Laget:
Evelina
Willas
Julia
Ellinor
Ingrid
Johanna
Ida A
Maja
Frida
Lina
Louise
Amanda O
My L
Matilda
Sandra 
Moa s.

Samling kl 1145.
Referat TSK/Svalöv
2017-06-01 23:18
Nöjda? Njaäe.....

Kvällsmatch borta mot TSK/Svalöv, på Skånes bästa gräsmatta(?), och hem åkte vi med en poäng, efter 2-2 (0-0). Målskyttar: Willas och Ingrid.

Vi gör totalt sett inte en topp-prestation, men vi försöker merparten av matchen att spela en konstruktiv fotboll, där vi ska styra skeendet. Och vi har perioder, då vi spelar riktigt begåvad fotboll. Att vara det spelförande laget kräver kvalitéer, som vi ännu inte behärskar fullt ut och mot ett lågt stående TSK/S, så lyckades vi inte hitta nycklarna till att låsa upp alla försvarsportar.  

Sandra har ett rungande distansskott i stolpen, i början av andra, vid ställningen 0-0, men en "tio-minuters-dipp" en bit in i halvleken kostar oss både ett och två mål i nacken. Bristande kommunikation, tydlighet och bestämdhet i båda situationerna, ger oss en relativt brant uppförsbacke, men vi manar på och kräver att jobbet ska göras under samtliga 90 minuter och att ingen får vika ned sig.

Och det är beundransvärt hur vi "trummar" på och mer eller mindre belägrar motståndarnas planhalva. Slitet och forceringen ger belöning i form av både reducering och kvittering och det fanns faktiskt möjligheter till mer, men skärpan och kylan fanns där inte riktigt idag.

Det slits på, på samtliga fötter och godkänt betyg utdelas. Och vi gör trots allt en ok spelmässig prestation. Det var det där sista framåt, som vi inte "kom åt" och så "dippen" som kostade, men vilka lag har inte sådana dagar? Vi tar med oss den moraliska styrkan i vårt gäng, vilken vi högaktar, och som är en oerhört värdefull kvalité.

Vi sparar denna gång på det individuella berömmet. Det var jämnt skägg mellan många och ingen som höjde sig över det som kan förväntas. Gott att vi kan vara kräsna och kravställande! :-)   

Nu "rehabiliterar" vi både kroppar och knoppar och laddar om till lördagens hemmamöte mot Torn, kl 13.00. Välkomna!

Gott jobbat, tjejer!

Rolf.
 
GULDSPONSORER
SILVERSPONSORER
HÖSTCUPSPONSORER
FÖRENINGSSPONSORER
BIDRAGSGIVARE