FIKs DAMER

Välkommen till FIKs Damers hemsida. Här kommer vi att lägga ut nyheter, matchreferat, bilder och information om kommande aktiviteter.

Om du är sugen på att börja spela i FIK, så ta kontakt med någon av tränarna.

Match mot IFK Trelleborg den 20/5.
2018-05-18 07:55
Mary
Tilda C

Samling kl 1245.
Referat Lunds SK
2018-05-09 13:17
Underbart!!!
Seger med 1-4! Målskyttar: Amanda Olsson 2, Willas 1 o My 1.

På tisdagskvällen stod Lunds SK på andra sidan plan som våra motståndare.Vi hade en tuff match i benen efter söndagens möte med Näsum. Men av det märktes ingenting.När domaren blåste till spel, åkte blåställen på, huvuden borrades ner och taggtråd spottades ut.Full fart från början från båda hållen, där det tekniska inte riktigt hängde med alltid. Efter en lite böljande inledning tog vi över mer och mer och kunde få kontroll över händelserna.Vi gör ett tidigt mål som alltid är skönt att få till och som gör att det känns som vi blir mycket lugnare med bollen och kan spela "runt".Inför matchen pratade vi om att vi måste bli noggrannare och ha bättre adress på våra passningar, det tog vi tag i med bravur.Det var skärpa i passningar som gjorde att motståndarna fick jaga boll.

0-2 i halvtid.I början av andra halvlek är vi inte riktigt på tårna och kommer ofta tvåa på bollen.Vi låter Lund bestämma det mesta och vi får jaga boll. Som vanligt med detta lag ger vi aldrig upp och lyckas äta oss in i matchen igen. Vi tar över mer o mer och gör två mål till med bud på fler.

Segern är odiskutabel, vi var det bättre laget. Glädjande att se all jävlar anamma som alla visar upp. Många fina sekvenser i matchen, fina passningar som gör att vi kommer runt på kanterna ett flertal gånger med målchanser som följd.Vi gör fina mål som symboliserar det vi tjatar om: sluta aldrig jobba när bollen är i spel, vårda passningarna o "nosa" upp målchanserna.

Det känns tryggt och stabilt i alla lagdelar. Vi låter inte Lund komma till många farligheter.

Stort plus till alla så klart++

Amanda med två fina mål.Dagens klick skofett ger vi till My,för att kyla ner högerdojan efter stänkaren i krysset, tillika stabilt försvarsspel.
Vi gratulerar även My till hennes första första mål i damlaget!

Härligt jobbat tjejer!
Ses på torsdag

Frick
Match mot Lunds SK den 8/5.
2018-05-07 22:25
Tilda C

Samling kl 1730.

Referat Näsums IF
2018-05-06 19:27
På ett soligt Ljungvalla tog vi emot våra gäster från östkusten, Näsums IF. De lämnade inget efter sig, utan tog med samtliga tre poäng, efter klara 1-5 (1-4).

Målskytt: Willas

Ett erfaret, tryggt och behärskat spelande Näsum vann rättvist dagens batalj. När vi inte hittar det engagemang och den inlevelse som krävs för att hävda sig på division 2-nivå, blir vi ett ganska enkelt "byte" för ett lag som Näsum, som har fullt tillräcklig rutin, erfarenhet och spelskicklighet för att manövrera ut oss på ett ganska komfortabelt sätt.

När vi dessutom inte hittar ett passningsspel (kan ha berott på ovanstående brister hos oss), som gör att vi kan äga boll, blir det tunga 90 minuter att ta sig igenom.

Vi får "böla" en stund och sedan knyter vi näven, rannsakar oss själva och kommer tillbaka med en ödmjuk insikt om vad man kan kräva av sig själv. Vi är ju ett bättre spelande fotbollslag, än det vi visade idag, men ingenting kommer gratis. Och kommer inte att göra i en enda av årets kommande matcher.

Samtidigt är ju som sagt Näsum inget lag man "bollar med" och allt det motstånd vi kommer att stöta på under året, blir oerhört nyttiga erfarenheter för framtiden och vårt unga lag får redan nu dra lärdomar som de kommer att ha stor glädje av.

En klapp i ryggen till debuterande Hannah i målet och dagens Gatorade ger vi till Willas för ett praktfullt avslut.

Laddar vi med träning imorgon, som uppladdning inför tisdagskvällens bortamatch mot Lunds SK.

Gott jobbat tjejer!

Rolf.
Match mot Näsums IF den 6/5.
2018-05-03 22:15
Lovisa S