FIKs DAMER

Välkommen till FIKs Damers hemsida. Här kommer vi att lägga ut nyheter, matchreferat, bilder och information om kommande aktiviteter.

Om du är sugen på att börja spela i FIK, så ta kontakt med någon av tränarna.

Årets Fik:are!
2017-12-17 10:59
Ingrid Jönsson blev årets Fik:are.
 
Utmärkelse för 75 spelade matcher.
2017-12-17 10:56
75 spelade matcher för Lina, Ellinor, Johanna och Maja. Ida och Amanda W saknas på bilden.
 
Referat Växjösparken 2017
2017-12-03 23:06
Ett finalistlag...

Ifjol skrev jag om insatserna i Växjö-sparken som de bästa någonsin, både vad gällde prestation och resultat.

Den får "nedgraderas". Eller, rättare sagt. Årets insats flyttas högst upp!

Efter att i gruppspelet vunnit tre matcher, 3-1, 2-1 och 4-1, samt spelat en oavgjord, 1-1, stod vi som gruppsegrare. I kvartsfinalen stötte vi på våra "bane-tjejer" från ifjol, FC Staffanstorp. I år tog vi gruvlig revansch, då Maja i första förlängningsperioden (1-1 vid full tid) med ett ruggigt distinkt skott, skickar oss till semifinalen. 

Där väntade Karlshamn. En match som vi har koll på. Deras reducering till 1-2 kommer i slutskedet.

FINAL! 2 x 15 minuter mot våra "gamla antagonister" Eskilsminne IF, som nått final i Växjö-sparken vid ett flertal tillfällen. Ett välspelande lag med många individuellt duktiga spelare. Innan klockan tickat till 15 sekunder, så ligger vi under med 0-1. Men, vi "äter" oss in i matchen och en bit in i andra kvitterar Amanda och fortsättningsvis ställer vi många frågor till dem. Vi har dem på gaffeln, nere på tandköttet och det är en furiös kamp i alla situationer. I den fjärde(!) förlängningsperioden avgör så slutligen Eskilsminne. Då spelar lagen 1 målvakt + 1 utespelare på en 7-mannaplan!!!

Vi gratulerar Eskilsminne IF till segern!

Samtidigt hyllar vi våra tjejer för en formidabel dag i Tipshallen i Växjö. Med ett frenetiskt jobb, många fina kombinationer och ett antal ruggigt fina mål, visar vi återigen att vi inte är "lätt-tuggade"! Härligt att se den energi och moral som präglar vårt lag!

Kul också att 8 spelare kommer med i målprotokollet. Det är något som inte ska underskattas.

Tack alla tjejer och supportande nära och kära för en härlig och lång dag!

Ses vi på träningen imorgon.

Rolf.
 
Växjösparken den 3/12.
2017-11-27 07:46
Laget:
Lina 
Ingrid
Maja
Amanda O
Willas
Hannah
Louise
Ida 
My
Matilda A
Sandra W.

Samling kl 0615, första match kl 1020.
Referat Hörby FF
2017-11-22 16:46
13 tappra...

Träningsmatch på Hörby IP en kulen tisdagskväll, slutade med vinst 0-3 (0-0).

Målskyttar: Lovisa, Isabel och Matilda.

Som ett litet led i förberedelserna inför nästa års division 2-äventyr mötte vi årets 4:e-placerade lag i division 2, Hörby FF ( min moderförening :-) ), i en välspelad och intensiv match. Vi är väldigt glada att ledare och tjejer i HFF var sugna på att låta oss känna på kvalificerat motstånd. Tack!   

Igår valde vi att försöka genomföra en matchplan, som vi tidigare inte har använt oss av. Och på det sätt tjejerna tar till sig instruktionerna och praktiskt utför dessa, är inget annat än imponerande!

Alla vi som såg matchen, vet varför prestationen blev så bra som den blev, men det är inget vi avslöjar här! Tjejerna får själva svara på det, på träningen imorgon. Och ni som vill veta, får ta er dit! :-)  

Helhetsmässigt över 90 minuter, är gårdagens match högt på listan över vad vi har presterat på en fotbollsplan och, återigen, genomförandet av den taktiska idén, ligger på en hög nivå.

Kollektivet hyllas stort denna gång och sedan finns det många individuella höjdpunkter, som vi tar internt.

Gårdagens varma mjölkchoklad, ger vi till våra två 14-åriga debutanter, Lovisa och Isabel. Som om de inte gjort annat än spelat seniorfotboll i "hela sina liv", bidrar de igår till vår prestation på ett formidabelt sätt! Otroligt kul att se! Och inte bara det! Båda noterar sig i målskyttet! Blyg och försiktig? Vad är det för något?   

Den definitiva punkten för matchutgången signeras en av våra "rutinerade" 14-åringar, Matilda, som med ett mäktigt distansskott avslutar målgörandet.

Tack tjejer för en inspirerande kväll i höstmörkret!

Ses vi på träningen imorgon.

Rolf. 


Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Furulunds IK, 20/12 19:11 
Furulunds IK, 01/12 14:04 
Furulunds IK, 29/11 12:41 
Furulunds IK, 14/10 16:41 
Furulunds IK, 10/10 00:24 
 
GULDSPONSORER
SILVERSPONSORER
HÖSTCUPSPONSORER
FÖRENINGSSPONSORER
BIDRAGSGIVARE