Välkommen till Furulunds IK:s seniortrupp

Här kommer vi att lägga ut nyheter och info om kommande matcher. Glöm inte att komma tillbaka för att se vad som händer i laget.

Under 2017 spelar vi i Div 6 Sydvästra samt U-lags serien Div 2 mellersta.

Vi håller till nere på Ljungvalla IP och våra träningstider är måndag, onsdag och torsdag 19.00 - 20.30.

Välkomna

Referat Harlösa IF
2017-09-16 19:11

Bortamatch mot Harlösa. En match vi pratat om innan som en svår match.

Antingen möter vi ett uppgivet lag som inte har något att spela för, eller ett krigande lag som kan spela utan att ha något att förlora.

Tyvärr för oss så var det det senare som gällde.

Inte för att Harlösa på något sätt spelade ut oss men dom tog väl vara på sina chancer och lyckades med att störa vårt spel.

I 24:e får dom in ett inlägg från höger och inne i straffområdet får en omarkerad spelare enkelt lägga in 1-0.En markeringsmiss.

Spelet böljar fram och tillbaka. och resultatet står sig halvleken ut.

Paussnacket går ut på att vi skall fortsätta med vårt spel och då skall chanserna komma.

I 54:e har Harlösa ett inkast som kastas långt, skarvas och kommer till en (ännu en gång) omarkerad spelare som lägger in 2-0.

3-0 kommer, med ca 20 min kvar, på en hörna. Nickmål.

Det är inte över här. Med 5 min kvar fastställer Harlösa slutresultatet till 4-0.

En mörk eftermiddag där våra motståndare var det hungrigare laget.

Nu med två matcher kvar i serien så ökar spänningen och det börjar mer och mer se ut som att det blir en seriefinal mot Uppåkra om två veckor hemma på Ljungvalla.

Men innan dess så skall vi in till Malmö nästa fredag och möta FC Möllan på Sorgenfri IP kl. 19.00.

Referat Hallands Nations FF
2017-09-10 19:18
HNFF var det lag som slog oss i våras så nu var det revanschkänslor i luften.
Vi kommer ihåg att om HNFF får in första målet så går tempot ner ordentligt.
Men vi får en smakstart. Redan i tredje minuten slår Svisse en lång boll som
går igenom hela fältet fram till Wille som kommer fri och lägger in 1-0.
Ca tio minuter senare får HNFF husera fritt framför vårt straffområde och det
resulterar i ett långskott som går över Salle och det är nu utjämnat.
Frustrerande och det märks i spelet. Vi får inte till det som vi vill och blir störda gång på gång. Men så i 37:e lägger Linus en genomskärare som gör att Wille ännu en gång blir fri och sätta in 2-1.
Tre minuter senare får Lucas bollen höger om HNFFs straffområde, dribblar sig fri och skjuter in 3-1.
Halvtidsvila och ett positivt snack.
Andra halvlek är inte gammal när Adam provar ett skott som går raka vägen in
och det står 4-1 på tavlan.
Vid det här läget får vi nu ta över mer och mer och kvarten senare bryter Wille
ett HNFF uppspel, passar fram till Lucas som spelar vidare fram till Linus som sätter in 5-1.
Två minuter senare är det dags igen. Emil slår ett inlägg som Linus trycker in och fastställer slutresultatet 6-1.
En skön seger där det kändes lite nervöst i första halvlek men det redde ut sig till slut.
Tre matcher kvar i serien och närmast gäller det bortamatch mot Harlösa på lördag kl. 14.00.
Referat FC Bellevue
2017-09-02 17:37

Ännu en bortamatch och denna gången står FC Bellevue för motståndet.
Matchen spela på en helt ny konstgräsplan. Det vi kommer ihåg från förra
mötet är att det är ett ungt lag som spelar bra fotboll.
Vi märker snabbt att vi får hålla i taktpinnen och det ger resultat redan efter 8 min.
Emil får in ett bra inlägg som går till bortre stolpen där Linus kan nicka in 0-1.
I det fortsatta spelet får vi vara i princip ostörda på mittfältet.
Lucas lägger hörnor och i 18:e så blir det resultat då hörnan går till Wille som bröstar ner den och skjuter in 0-2.
Fortsatt tryck och när halvtimmen är spelad tar Johan en rusning på kanten, väggspelar med Linus, kommer fri och lägger in 0-3 mellan benen på målvakten.
I halvtidsvilan är där inte mycket att säga förutom att vi skall fortsätta på den inslagna linjen.
Så blir det inte utan vi tappar mer och FCB stressar oss mer än de gjorde i första halvlek.
På en hörna får dom utdelning och det står 1-3.
Några minuter senare får FCB en spelare utvisad för en kapning. Det ger lite trygghet men matchen är inte över.
i 69:de fälls Lucas i straffområdet och domaren dömer straff. Den sätter Emil säkert och vi har nu 1-4.
Fem minuter senare gör Linus ett instick till Jim som då blir fri och sätter in slutresultatet 1-5.
Från matchen tar vi med oss tre poäng och en liten tankeställare om första halvan av andra halvlek där vi inte var med riktigt.
Även hela första halvlek ska kommas ihåg där vi spelade en utmärkt fotboll.
Framför oss har vi nu en u-lagsmatch på måndag och sen tar vi oss an Hallands Nation hemma på Ljungvalla nästa söndag.

Referat Bunkeflo FF
2017-08-19 18:08

Bortamatch mot Bunkeflo FF. Ännu en tuff match mot ett bra lag.
Första halvlek var det mycket BFF och vi var inte riktigt med i matchen.
BFF radade upp halvchanser men lyckades inte få till det sista.
I stället blev det en situation i deras straffområde där Wille drogs ner och det dömdes straff.
Leo satte den säkert och ett noll. Det tog dock inte lång tid för BFF att kvittera.
 Mot slutet av första kom vi in mer i matchen och började kunna spela vårt spel.
 I slutminuterna fick BFF en utvisad.
 Andra halvlek började vi bra och fick till mer tryck. BFF hade en del snabba omställningar men nu var det vi som radade upp chanser. En av dom, ett inspel av Lucas som Linus kunde sätta in i öppet mål.
 Trots en man mer på plan så blev det spänning in i det sista.
 Slutresultat 2-1 till FIK och vi behåller vår första plats.
 Nu är det uppehåll i två veckor och nästa match är ännu en bortamatch, FC Bellevue den 2/9.
 Forza FIK

Nyförvärv
2017-08-16 08:50

Filip Sjöberg

Filip började en gång i Furulund men har varit på turné i bland annat Landskrona BOIS och kommer nu närmast från IF Lödde.

Filip är en yttermittfältare och är ett välkommet tillskott.

Ons 20/9 19:00
Lör 16/9 14:00