Fotbollsskolan Sommaren 2020 Inställd
2020-05-07 14:28

Styrelsen i Furulunds IK har beslutat att årets Fotbollsskola 2020 på Ljungvalla IP blir inställd p.g.a rådande Covid-19 situation. Styrelsen anser att det inte går att garantera samt upprätthålla en säker miljö för barnen och ledarna i riktlinje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Klubben har som ambition att komma tillbaka med Fotbollsskolan sommaren 2021 starkare än någonsin.

Ni som har erlagt anmälningsavgift ber vi maila till ekonomi@furulundsik.se och uppge namn samt bokningsnummer. Så betalar vi tillbaka anmälningsavgiften.

Furulunds IK står stark i svåra tider.
2020-04-24 11:00

Hej.

Med anledning av att det florerar en hel del information om idrottsföreningars ekonomi i Kävlinge kommun under Corona krisen så skickar vi följande information om Furulunds IK.

Furulunds IK:s ekonomi är stabil och under kontroll. Vi har under flera år jobbat med att hålla ekonomin stabil och inte dra på oss för stora kostnader. Vi har en bra likviditet (pengar på banken) men p.g.a. rådande omständigheter så kommer inkomsterna att minska, bland annat så är det tuffare för våra sponsorer, mindre aktiviteter runt fotbollen osv. Därför är det viktigt för alla att vara medvetna och hålla igen kostnaderna för det som inte är nödvändigt. Dock så kommer vi att prioritera den vardagliga verksamheten så vi kan fortsätta träna och spela fotboll.

Vi hoppas snart att kunna komma tillbaka till en normal verksamhet.

Har ni frågor gällande detta eller något annat så är ni välkomna med dem.

Bästa hälsningar

Skånes Fotbollsförbunds beslut gällande tävlings- och träningsmatcher
2020-04-17 12:30
Skånes Fotbollsförbund har valt att följa följa råd från Folkhälsomyndigheten och Svenska Fotbollsförbundet gällande tävlings- och träningsmatcher. Se i länken nedan.

Nya råd från folkhälsomyndigheterna
2020-04-17 09:57
Folkhälsomyndigheterna har kommit ut med nya råd om matcher och tävlingar. Vi återkommer så snart vi vet Skånebolls beslut gällande vårens seriespel för ungdomarna.

Läs i länken nedan.

Hälsningar Styrelsen

Uppdaterade rekommendationer med anledning av Corona virus.
2020-04-08 08:29

Efter dagens förtydligande från Folkhälsomyndigheten gällande idrottsmatcher och idrottstävlingar har Skånes Fotbollförbund nu beslutat via sin hemsida att skjuta upp alla förbundsserier och tävlingsmatcher för samtliga åldrar tills vidare men samtidigt låta träningsmatcher fortgå och spelas.

Skånes FF skriver på sin hemsida att förbundsstyrelsen och förbundsledningen har efter noggrant övervägande beslutat att skjuta upp seriespelet. Att spela träningsmatcher utomhus kan fortsatt vara okej för klubbens seniorlag om avstånds hålls och är högst 50 personer totalt, samt så länge Folkhälsomyndighetens övriga rekommendationer följs.

Gällande ungdomsfotbollen avser Skånes FF att starta samtliga ungdomsserier i distriktet enligt ursprunglig plan i april men som en träningsserie under våren och en tävlingsserie under hösten. Här framhåller Skånes FF att beslutet angående ungdomsserierna har att göra med att landets grundskolor fortfarande är öppna och att barnen och ungdomarna träffas dagligen och därför vill man behålla barn och ungdomarna aktiva och därigenom också kvar inom fotbollen.

Tolkningen Skånes FF gör, skriver förbundet på sin hemsida, är att de nya direktiven, efter förtydligande, är att tävlingsmatcher i nuläget inte går att genomföra men att föreningar kan spela träningsmatcher om det sker utifrån deras rekommendationer. Alla matcher ska spelas utan publik inne på Ljungvalla samt Vikenplanen och Furulunds IK rekommenderar att föräldrar som följer med sina barn lämnar dessa till ledaren vid grinden för att undvika publik.

Att fortsätta med fysisk aktivitet är bra för folkhälsan och därför är det också viktigt att idrott och träning kan fortsätta. Detta är något som Folkhälsomyndigheten återigen tryckt hårt på, både igår och idag, och är något som Furulunds IK kommer att följa och rätta oss efter. Furulunds IK kommer att följa Skånes Fotbollförbunds beslut från dagen och fortsätta att följa de rekommendationer och direktiv som Folkhälsomyndigheten går ut med. Vid det här laget är alla införstådda med att beslut och direktiv kan komma att ändras så även ovan rekommendationer och bestämmelser.

Furulunds IK vill också passa på att ännu en gång påminna vikten av att alla är noggranna med sin handhygien, håller avstånd till varandra så långt det går och att personer med sjukdomssymptom, oavsett spelare, ledare eller föräldrar, stannar hemma.

För idrotten gäller följande uppdaterade råd från Folkhälsomyndigheten:

-Undvik närkontakt mellan idrottsutövare

-Om möjligt hålla träningar och andra samlingar samt idrottsaktiviteter utomhus

-Skjuta upp tävlingsmatcher, tävlingar och cuper

-Begränsa antalet åskådare och undvik trängsel samt köer

-Undvika onödiga resor i samband med idrottsutövande (gäller även träningsmatcher)

Furulunds IK ber om att få återkomma så snart klubben har mer information kring ovan eller om nya rekommendationer och beslut kommer från regering, myndigheter eller förbund.

Sk.FFs serier inställda tillsvidare
2020-04-05 18:01
Från Skånebolls hemsida:

Skånes Fotbollförbund har beslutat att det är tillåtet att genomföra träningar och lokala träningsmatcher om dessa är möjliga att genomföra utan att riskera smitta, om inte bör de ställas in.

Fortfarande gäller att alla serie/tävlingsmatcher (alla åldrar) är inställda tills vidare.

Klicka på länken nedan för att läsa hela skrivelsen från Skånes FF:

Vill lag spela träningsmatch på Vikenplanen eller Ljungvalla IP: Boka genom Hasse på Kansliet.

Vill lag ha en extra träning, boka tid via Hasse på Kansliet.

Styrelsen /gm Kansliet