Sparbanksstiftelsen Finns bidrag gav FIK nya avbytarbås
2021-09-05 14:17

Sparbanksstiftelsen Finns bidrag på 50000 kr har lett till att klubben nu har kunnat köpa in nya fina avbytarbås till B-planen på Ljungvalla. Nu är föreningen bra rustad inför den kommande hösten.

2021-08-09 09:00

Hejsan alla FIK:are!
Nu är sommaren snart slut och höstens träningar startar upp! Restriktioner börjar släppa, vaccinet distribueras, och vi kan äntligen komma igång med träning igen. Muskler ska byggas, sommarkilon ska bort, smidigheten ska formas. 😊
För Er som missat så har medlemmar i FIK en rabatt på 20% på våra årskort och 12-månaders autogiro! Hos oss hittar ni gruppträningspass med instruktörer, virtuell träning som ni kan starta när ni vill på dygnet och dessutom ett brett urval av onlinepass att köra själv i vardagsrummet. Med en stor maskinpark, ett solarium och en bastu och tre gruppträningssalar har vi allt ni kan behöva och lite till.

Vi hjälper självklart alla med ett helkroppsprogram och en rundvisning i gymmet.

Välkomna till Energicenter!

Fotbollslekskolan börjar igen den 22/8
2021-08-02 16:35

Furulunds IKs populära Fotbollslekskola börjar igen söndagen den 22 augusti kl. 15.00 -16.00 på Ljungvalla IP B-plan.

Vi välkomnar alla barn födda 2016 som vill spela fotboll.
4 Härliga Fotbollsdagar på SvFF Fotbollsskolan 2021
2021-06-26 17:08

Fler bilder (+5) >>
SvFF Fotbollsskolan Ljungvalla IP 2021, Furulunds IK

Det är med värme i hjärtat jag tackar ALLA inblandade i årets SvFF Fotbollsskolan på Ljungvalla IP 2021, Furulunds IK. Det har varit fyra härliga dagar. Ha en fortsatt skön Sommar!

Tänk på; Ju mer du leker med bollen desto bättre kompis blir bollen med dig!

På återseende alla fotbollslirare...

Sommarhälsningar från Hasse!

FIK ledare premierad
2021-05-15 17:09
Jonas Conradsen

Furulunds IKs ungdomsverksamhet har under de senaste 15 åren vuxit kraftigt och omfattar idag drygt 300 barn/ungdomar, varav ca 100 är flickor (Furulund har ca 5000 invånare).

För detta behövs det ledare som har passion för att hjälpa till och utveckla ungdomarna.

En (av många) ledare som har stor passion för ungdomsfotboll inom Furulunds IK är Jonas Conradsen. Han har, efter att lagt skrona på hyllan 2007, lagt ner mcket tid för att utveckla ungdomsfotbollen inom Furulunds IK. En stor del av denna tid har lagts ner på att få igång och driva flickverksamheten och i förlängingen då få till ett representationslag inom dam fotbollen.

Jonas har även tagit ett stort övergripande ansvar i föreningens verksamhet genom att från 2013 ingå i styrelsen, där han idag är ungdomsansvarig och alltså engagerad i föreningens samtliga ungdomslag.

Som ungdomsansvarig jobbar han sedan med att bl.a. tillse att de nya ledarna får en bra utbildning och stöd för att utveckla sina trupper både socialt och fotbollsmässigt.

Sammanfattningsvis är Jonas en av de eldsjälar som det finns alldeles för få av i dagens föreningsliv. Utan Jonas insatser som ledare under de senaste 13 åren hade Furulunds IKs verksamhet inte varit vad den är idag och han jobbar oförtrutet vidare för att utveckla den ytterligare.

För detta angagemang är vi glada att Jonas nu uppmärksammas och tilldelats Skånes Idrottsledarstipendium.

FÖRENINGSUTSKICK 2021-05-12
2021-05-12 18:02

Se nedan utskickfrån Skåneboll / styrelsen

Vi har tidigare meddelat att om restriktionerna inte lättat senast 10 maj skjuts seriestarten upp ytterligare till 5–6 juni.
Detta datum är nu passerat och dessvärre har inga lättnader meddelats som möjliggör seriestart den 22–23 maj för våra seniorer (födda 2001 och tidigare), vilket innebär att seriestarten nu skjuts upp för kategorierna senior och motion samt att kvalspelen som tidigare ställs in.

De nya spelordningarna för respektive seniorseriegrupp samt årsplanerna för en seriestart den 5–6 juni kommer på måndag, och då kommer också matcherna att flyttas i Fogis.

Regeringen presenterade i dag på en presskonferens att man har för avsikt att göra lättnader i restriktionerna från den 1 juni, vilket kan innebära att spelare födda 2001 och tidigare kan får spela matcher efter detta datum. Vi kommer nu undersöka mer exakt vad dessa lättnader innebär för vår verksamhet.

Men som vid alla andra besked om lättnader så grundas dessa i nuläget av smittspridningssituationen. Skulle regeringen trots dagens information meddela att man skjuter på beslutet och meddelar detta innan den 28 maj, kommer starten skjutas upp till augusti och enkelserier tillämpas. Vi kommer däremot då kunna genomföra kvalspel mellan herrar division 5-6 och division 4-5 och för damerna mellan division 3-4.

Barn- och ungdomar (födda 2002 och senare)
Barn- och ungdomar (födda 2002 och senare) tillåts spela matcher och kan därmed starta sina serier som tidigare planerat den 22–23 maj.
Separat information vad som gäller för SvFFs elitförberedande tävlingar kommer i början på nästa vecka.

Skånes FF’s STU (spelar- och tränarutbildning)
Samlingar för samtliga åldersgrupper (14-17 års) fram t o m den 4 juni är nu uppskjutna. Mer information om varje specifik åldersgrupper finner Ni på vår STU-sida

Mer info om STU-verksamheten (länk)

Frågor från media/press ställs till Peter Ekvall VD peter.ekvall@skaneboll.se 040-590212