SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Furulunds IK:s seniortrupp

Vi håller till på Ljungvalla IP/Vikenplanen. 

 

Våra träningstider 2024 är:

Måndagar 19.00 - 20.30

Onsdagar 19.00 - 20.30

 

Ta gärna en titt i kalendern för enskilda träningar och matcher.

Det går även att följa oss på Facebook och Instagram.

 

Referat
2024-02-18 09:17

Hej FIK.
Match i helgen mot Wormo, div 4, där jag tyckte de var i nivå med Teckomatorp och Borstahusen. Tyvärr förlorar vi 0-2 på två fasta situationer. En var helt fel när de fick en hörna som absolut inte fanns där ingen av våra personer rörde bollen. Så det var bra att det inte var en seriematch, för då hade jag vält stadion. I förhållande till spel och chanser så förtjänade vi åtminstone oavgjort eller vinst för oss, men jag vill berömma Wormo som ett bra lag. Idag en fin match av Emil H, även godkänd av Pontus, William och Isaac, men överlag bra av grabbarna, så lyft på huvuden och gå vidare.
Nu är det semester till vecka 9 där vi på lördag drar igång DM och det ska bli spännande.
Tack för idag, god semester, vi ses den 26/2 hälsningar en tränare som är stolt över er. 6 träningsmatcher, fyra vunna och två förlorade, det är okej.
Vänliga hälsningar, Thorbjörn

Blandat
2024-02-16 20:28

Hej FIK.
I onsdags hade vi träningsmatch mot Teckomatorp div 4. Jag tänkte att det var samma nivå som Borstahusen från veckan innan, och det passade väldigt bra. Vi hade lite svårt när vi hade bollen för vi tappade den snabbt igen innan vi fick igång eget spel. Men 0-0 i halvlek mest för att Joel räddar ett friläge och en rensning nära mål. Andra halvlek samma bild. De gör mål 2 gånger, fullt förtjänta. Till slut får vi bättre grepp. Jag tror att de var trötta och det var vi inte så, första halvlek och de sista 15 minuter av oss var godkända och vi får reducerat till 1-2 på straffar i sista minuten. Men välförtjänt kredit till dem, men återigen är vi med i hela matchen, så jag är väldigt nöjd. Spelarna var lite besvikna efteråt, men det är som sagt ok att förlora mot ett lag som var bättre än oss, så det är bara att gå vidare.
Vi har nu spelat 3 matcher efter jul så vi är väl igång. Tack till er som kikade förbi, det är alltid trevligt.
I morgon (lördag) kl 13:00 spelar vi mot Wormo i division 4, på samma nivå som Borstahusen och Teckomatorp, så ännu en tuff match.
Efter matchen är det uppehåll till måndag 26 februari och sedan helgen vecka 9 startar DM där vi möter Dalby, Skansen (div 5) och Tygelsjö (div 6). Mitt mål är att gå vidare härifrån för att få en extra match, som vanligt är precis i början av serien. Vi får se. Hoppas vi ses imorgon.
Måste bara nämna att förutom Joel så spelade Hampus, Albin, Isaac och Hamze en riktigt bra match. I morgon saknar vi 4-5 spelare men det ger plats för andra.
Tack för nu
Vänliga hälsningar Thorbjörn

Träningsmatch
2024-02-14 15:37

Hej FIK.
Idag match mot Teckomatorp på Vikenplanen kl. 19 15. Det är matchen som skulle spelats i lördags men uppskjuten till idag. Dom spelar div 4 precis som Borstahusen som vi mötte senast. Dom brukar spela bra taktisk och teknisk fotboll så det ska bli intressant att se om vi kan matcha dom. Vi har ett bra lag för ikväll. Vi saknar Pontus, annars har vi alla klara. Jag hoppas att några kommer och stöttar oss i denna svåra uppgift.
Vänliga hälsningar, Thorbjörn

Referat
2024-02-04 09:22

Hej FIK.
Helgens match mot Borstahusen (div 4). En match jag var väldigt exalterad över då de kommer från div 3 och har fått ganska många nya spelare så jag trodde att vi inte kunde styra matchen. Man måste säga att de har bollen ca 65 % och vi fick därför försvara oss och det gjorde vi väldigt bra samtidigt som vi hade de 2 största chanserna i första halvlek som slutade 0-0. Vi ändrade lite i pausen. Där byter de ett helt lag på samma nivå. Men nu var vinden med oss, och vi kom därför fram lite längre. De hade fortfarande bollen mest men nu bara 55%, så vi var nu mer bollförande vilket gör att vi gör ett väldigt fint mål då det är ca 8 minuter kvar och vinner därför med 1-0. En seger som jag är glad över speciellt för att vi håller nollan mot div 4 lag. Mycket tillfredsställande. Bra insats av många men väldigt nöjd med Hamzes och Maxims insats när de kom in men vår bästa idag var Albin men båda Hampus och Pontus var starka. Nästa match är lördag mot Teckomatorp från Div 4. Vi spelar på Vikenplanen kl 13. Tack till er som var på plats idag och hoppas vi ses igen på lördag.
Vh Thorbjörn.

Referat och Match
2024-02-03 09:25

God morgon FIK.
I lördags spelade vi match mot Landora från div 6, men ett lag som alltid är i toppen och kämpar för att vinna. Det var en ganska jämn match med 60-40 övertag i matchen för oss. Och vi levererar en fin 1 halvlek. 2:a halvlek var inte så bra men ändå ok. Vi vinner med 3-2 och så är vi igång med denna säsongen. Vi hade bra insatser från Hampus, Pontus, Hugo och Tim. Men alla överglänstes av Emil L. som var flygande. Jag måste också säga att Manfred kämpade bra i mål. Tyvärr blev det lite för mycket snack efter matchen, för många tyckte att vi borde spelat bättre. Men det är dumt för efter 3 träningspass vad kan man förvänta sig. Så nu får spelarna ta det lugnt och koncentrera sig på sitt eget spel och sköta sina uppgifter, sen tar jag nog hand om resten. Detsamma gäller också från linjen, ta det nu lugnt så sätter vi igång.

Idag, lördag, har vi match 2 för i år. Denna gång mot Borstahusen borta vilket jag tror kommer bli en tuff match för oss. Borstahusen degraderas från div 3 men har förstärkts avsevärt med en skicklig tränare, ett antal nya spelare från de högre leden, däribland Robin Hofsö, en mycket skicklig anfallare, tror jag. Vi möter ett lag som är lite starkare än Linero som vi mötte förra året. Så vi kommer att jobba hårt och tillsammans hela matchen. Så det här kommer att bli ett bra test för oss, så jag hoppas att vi kan matcha dem. Vi brukar leverera bra, mot bra lag. Jag hoppas att några av er kommer förbi och stöttar oss lite idag, matchen börjar kl 13.00 på Ulkavallen.
Vh Thorbjörn

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Furulunds IK, 27/02 11:21 
Furulunds IK, 16/01 10:40 
Furulunds IK, 26/11 14:11 
 
GULDSPONSORER
SILVERSPONSORER
FÖRENINGSSPONSORER
BIDRAGSGIVARE