Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Då är vi igång!
2020-01-22 20:32
Efter en härlig ledighet så är nu skolor och fotbollsträningen igång igen. Gött!

Idag höll vi en träning där vi överraskades med lite kyligare väder, frost på saker och ting och coola dimmoln skapade av utandning. Men träningen var rolig och utmanande som alltid. Tjejerna verkar vara otroligt taggade på fotbollsträning. Från minuten de dimper in på planen till sista sekund så ger de allt! 

Deras fokus, glada humör och fotbollsintresse gör det till ett nöje att leda träningarna.

F8/9
Som ni kanske märkt har vi nu tagit steget att dragit ut tjejerna i ett separat lag F8/9. Något ni märker dels här på hemsidan och i våra föreningssystem.  Vi kommer även fortsättningsvis träna på samma tider som vårt killag. Detta för att enkelt möjliggöra utbyte med dem samt att stötta varandra inom ledarstaben.

Träningar kommande veckorna
På dagens träning och de kommande tre träningarna  kommer den röda tråden vara att öva förmågan att hålla bollen inom laget, passa och kontrollera bollen i uppspelet, motorik- och koordinations-ovningar. Under dagens träning fick vi också möjlighet att öva på en något mer udda förmåga, nämligen att dricka ur vattenflaska på rätt sätt! En något märklig övning. Men viktigt för i det framtida seriespelet kommer spelarna slippa ta med sig egen vattenflaska. Laget kommer ha en uppsättning gemensamma flaskor och då gäller det att man vet hur man dricker ur dessa på rätt sätt. 😀

Seriespel
I April sätter seriespelet igång. Ett lag är anmält i sydvästra zonen. Så fort anmälan gått igenom och planeringen är gjord kommer alla matcher att trilla in i lagets kalender på hemsidan. Till varje match kommer kallelser gå ut. Vi spelar fem-mot-fem detta år och kan räkna med matcher i princip varje helg. Till varje match är det troligt att upp till nio spelare kallas. Vid något eller några tillfällen kommer vi även att testa på sju-mot-sju tillsammans med tjejerna från de äldre tjejlaget.

Cupspel eller träningsmatch
Ambitionen är att försöka hitta en eller två cupspel alternativt träningsmatcher att delta i innan seriespelet startar.

Träningstider
Vi kommer att träna som vi gör nu på onsdagar ett par månader till innan vi går över till två träningar utomhus igen. Då två träningstillfällen på 90 minuter.

Matchställ
Innan seriespelet drar igång kommer vi även att göra beställningar av nya matchställ som vi kan hoppa i nu när de tidigare börjar bli för små. Alla spelare kommer att få kvittera ut ett matchställ så vi slipper återlämning efter varje matchtillfälle.

Lagmöte
Vid tillfälle innan seriespelet drar igång bör vi hålla ett lagmöte där vi träffas och kan avhandlas lite olika ämnen. 

Sprid budskapet om vårt fantastiska tjejlag
I ett tidigare och första inlägg här på lagets hemsida  finns lite information om hur vi önskar växa som lag och att vi välkomnar alla som vill testa på. Sprid gärna budskapet i tjejernas umgängeskretsar och på skolorna. Det är ett fantastiskt lag vi har och vi borde med stolthet annonsera om att vi finns och behöver växa ytterligare framledes.

Nyhetsarkiv
Sommaruppehåll2020-06-11 09:47
En bra första match!2020-05-03 13:07
Personliga matchställ2020-04-28 20:26
Chikos Cup INSTÄLLD2020-03-15 19:46
Fantastiska tjejer!2020-02-05 20:15
Då är vi igång!2020-01-22 20:32
 
GULDSPONSORER
SILVERSPONSORER
FÖRENINGSSPONSORER
BIDRAGSGIVARE